Texas Instruments CC1120 module does not receive upon software upgrade

Added by yalan liu 12 months ago

I am using this development board by Texas Instruments with a CC1120 module(datasheet: http://www.kynix.com/uploadfiles/pdf8827/CC1120RHBR.pdf ) hooked up on it.

I have been using the TrxEB RF PER Test Software (Rev. C) on it and I have been able to transmit packets to another module in the RX Sniff Mode successfully. However, today I upgraded to the CC112x Software Examples (Rev. E) software which allows me to directly enter RX Sniff Mode (there's a separate app for it) instead of having to navigate through a menu. Both of these firmware can be found here (scroll down to the Software section).

Note: Rev. E firmware is a bit difficult to compile because of it's folder hierarchy, I have uploaded a cleaner version of it here.

The transmitter is working fine and I can see transmissions at 868 MHz using a lab spectrum analyzer, however, the packets do not show up at the receiver end.

I had issues transmitting at high frequencies earlier so I switched to 434 MHz in Rev. C firmware (which had a menu). However, I must change some registers in order to do the same in Rev. E firmware.

I have been searching around and the registers that control the transmission frequency appear to be controlled by the following set of values:

//Register Settings for different frequency bands.
static uint8 freqSettings[5][3] = { {0x69,0xF1,0xFF}, // 169.5125 MHz {0x6C,0x80,0x00}, // 434 MHz {0x6C,0x80,0x00}, // 868 MHz {0x72,0x60,0x00}, // 915 MHz {0x77,0x60,0x00} // 955 MHz
};
I'm surprised that 434 MHz and 868 MHz use the same values (these values are from the Rev. C firmware. Then there is this:
//Band select setting for LO divider
static uint8 cc112xFsCfgs[5] = {
0x0A, // 169 MHz
0x04, // 434 MHz
0x02, // 868 MHz
0x02, // 915 MHz
0x02, // 955 MHz
};
Unfortunately, the register this array controls is CC112X_FS_CFG which is set to 0x12 by default in the newer firmware, a value that matches neither 434 MHz nor 868 MHz.

Anyone who has successfully been able to transmit at a different frequency using CC1120 wireless module?


Replies (2)

RE: Texas Instruments CC1120 module does not receive upon software upgrade - Added by Tomasz Kaczmarczyk 12 months ago

If something breaks after update you can mask newer packages version, and use previous one until It will be fixed. For example, I saw that I couldn't install new keepass 2.37 due to building that fails (It has been reported to package maintainer) so I masked It until being resolved.

cat /etc/portage/package.mask/custom 
(...)
>=app-admin/keepass-2.36

Or you can install certain version of package, then mask newer ones so It won't be updated on system update.

RE: Texas Instruments CC1120 module does not receive upon software upgrade - Added by Atul Garg 10 months ago

Hi Yalan,

The software you borrowed is good but in case you are facing some problems in installing them or not able to operate, you can just go through this link to have a look on some other products matching your requirement.

https://whiznets.com/products/iot.html

Thanks,
Atul.

(1-2/2)

Thank you!